Путь к успеху

Категории раздела
Мои статьи [18]
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Главная » Статьи

Всего материалов в каталоге: 18
Показано материалов: 1-10
Страницы: 1 2 »

Тема 3.Споживчі властивості непродовольчих товарів

Загальне поняття про споживчі властивості непродовольчих товарів….. 2

Соціальні властивості…………………….…………………………………..2

Функціональні властивості…………………………………………………..2

Властивості надійності……………………………………………………….3

Ергономічні властивості……………………………………………………..5

Естетичні властивості………………………………………………………...6

Екологічні властивості……………………………………………………….8

Безпека…………………………………………………………………………9

 

 

Мои статьи | Просмотров: 9648 | Добавил: ТВП | Дата: 08.09.2015 | Комментарии (0)

Тема 2. Натуральні   властивості непродовольчих товарів 

  1. Хімічні властивості непродовольчих товарів.
  2. Фізичні властивості непродовольчих товарів.
  3. Біологічні властивості непродовольчих товарів

 

 

Мои статьи | Просмотров: 4720 | Добавил: ТВП | Дата: 08.09.2015 | Комментарии (0)

1.Розвиток системи норм поведінки.

2.Загальні етичні установки.

3.Гуманістична спрямованість етики ділового спілкування

4.Етичні проблеми сучасного бізнесу.

5.Взаєморозуміння та його рівні

6.Стимулювання етичної поведінки.

7.Постулати бізнес-етики.

8.Етика та етикет у взаємовідносинах з клієнтами

9.Протокол у міжнародному спілкуванні.

10.Вимоги до сучасного керівника.

11.Поняття Державного протоколу та Церемоніалу  України згідно Положення, затвердженого Указом Президента України від 22 серпня 2002р

12.Правила та норми протоколу в міждержавному спілкуванні

Мои статьи | Просмотров: 631 | Добавил: ТВП | Дата: 08.01.2015 | Комментарии (0)

Устройство и принцип работы фотоаппарата

 

К фототоварам относят фотоаппараты, светочувствительные материалы, фотопринадлежности.

Современный фотоаппарат представляет собой электронный оптико-механический прибор для создания оптического (светового) изображения объекта на поверхности светочувствительного материала (фотопленки или электронно-оптического преобразователя).

Основными конструктивными узлами фотоаппарата являются корпус, объектив, диафрагма, затвор, видоискатель, фокусировочное и экспонометрическое устройство, электронная лампа-вспышка, индикаторное устройство, счетчик кадров.

Мои статьи | Просмотров: 886 | Добавил: ТВП | Дата: 08.08.2014 | Комментарии (0)

Призначення:
1.    побутові вироби;
2.    архітектурно-будівельні вироби;
3.    технічні вироби
Функціональне призначення побутових виробів:
1. Для подавання і вживання їжі і напоїв:
а) Столовий (закусочний; для вина; для води; для пива тощо):
Блюда – діаметр 300-450мм, з товстими стінками (для гарячих і холодних закусок).
Вази для супу, пельменів – з кришкою, яка має отвір для  ложки; 2000 до 3500см3.
Салатники – ємкістю від 120см3 (порціонні) до 1000см3
Оселедниці  – 135-300мм; з високим бортом (для гарніру та приправ) та дрібні Сухарниці – неглибокі блюда,  довж. 270-300мм.
Подлівочник – ємкість 80-400см3.  
Перечниці,  гірчичниці,  сільнички,  сметанниці,  горщики, глечики, графини, кварти
Тарілки глибокі – діаметр 240мм, ємк. 500 см3 та діаметром 200мм, ємкістю 0,25л.   
Тарілки дрібні – діаметр 240мм.       
Тарілки закусочні – діаметр 200мм.  
Тарілки десертні –  діаметр 175мм.
Тарілки пиріжкові – діаметр 150мм.  
Тарілки дитячі  (глибокі та дрібні в наборі) -  діаметр 178мм.
Миски – діаметр 170-220мм, ємкість 350 см3,  з глибиною 60-70см.
Кісе - ємкістю від 800 до 1800см3, у вигляді салатнику формою напівкулі
Склянки, келехи, чарки, бокали тощо

б) Чайний
Чайники доливні – ємкість 1000-1400см3,
Чайники заварні – ємкість до 800см3, кришка має отвір для виходу пару, а в корпусі у носика є сітчаста стінка).
Молочники - ємкість 500 см3.  
Глечики – ємкість 150-425см3
Глечики для молока та інших напоїв - з кришкою або без, ємкість до2000см3.
Вази для фруктів - мають ніжку не нижче 30мм, діаметром 240-270мм.
Вази для варення – діаметр 120мм, з ніжкою,висотою25мм і більше.
Цукерниці – з ручками або без, ємкістю 250-600 см3.  
Маслянки - на піддоні або без, ємкість до 400см3.  
Чашки для чаю звичайні - ємкість 200-250см3,
Чашки напівапетитні - ємкість 260-275, 300-350 см3,
Чашки апетитні - ємкість 400-500см3),   
Чашки дитячі - ємкість до 175 см3, з дитячою тематикою.
Блюдця для чашок звичайних – діаметр 135-140мм,
Блюдця для чашок напівапетитних – діаметр 150-155мм,             
Блюдця для чашок апетитних – діаметр 160-190мм,
Блюдця для чашок для дитячих – діаметр 138мм.
Блюдця для варення - більш глибокі, діаметр 90-100мм.   
Кухлі-кварти - ємкістю від 90 до 500см3.
Стакани - ємкість 100-250см3.
Піали – ємкістю від 140 до 400см3, у формі відкритої чаші для чаю.

в) Кавовий
Чашки для кави - ємкість от 60 до 130 см3,
Блюдця для чашок для кофейних (діам.110-120мм),
Кавники - витягнутий корпус до верху, з довгим вузьким носиком.

2. Для приготування,  короткочасного зберігання, підігріву їжі і напоїв
•    Кухонний
Горщики, пловниці, глечики, каструлі, сковороди та ін.
3. Для зберігання їжі, напоїв та сухих продуктів
•    Господарський
Миски, глеки, маслянки, сухарниці, банки для сухих продуктів
4. Для іншого використання
Полоскальниці, чайниці, молоко сторож, серветниці, підставки під гаряче, підставки для ножів та виделок.

Комплектність:
•    сервізи – столові, чайні, кавові
•    гарнітури – містить в собі вироби різного призначення (чайно-кавовий, чайно-кавово-столовий, які об’єднані в єдиний ансамбль)
•    набори – складом від 2 до 24 предметів (набір салатників, для сніданку)
•    подарункові комплекти

Мои статьи | Просмотров: 4374 | Добавил: ТВП | Дата: 02.02.2012 | Комментарии (0)

Характер будови черепка:
•    вироби тонкої кераміки - мають черепок спечений, однорідної і дрібнозернистої будови, що не пропускає воду і гази:
               -  фарфорові та фаянсові вироби
               -  майолікові,
                - тонкокам’яні
                - напівфарфорові вироби;
•    вироби грубої кераміки - мають неоднорідну структуру на зломі, яка видима неозброєним оком та природне забарвлення:
                - гончарний посуд,
                - черепиця,
                - глиняна цегла та ін.;
Щільність черепка (пористість черепка визначається за водопоглинанням (%):
•    щільні ( керамічна маса містить значну кількість плавнів і випалюють при високих температурі; водопоглинання більше 5%):
 фарфорові, тонкокам’яні, напівфарфорові  
•    пористі ( у керамічній масі міститься мало плавнів і котру випалюють при порівняно знижених температурах; водопоглинання – менше 5%):
фаянс, майоліка, гончарна кераміка

Метод формування виробу:
1.    пластичне формування (з керамічної маси вологістю 22-24%, з якої в залежності від форми виробу одержують заготівку у вигляді пласта; вироби, які мають форму тіл обертання (чашки, чайники, тарілки) за допомогою гіпсових чи пластмасових форм; керамічна маса знаходиться між роликом та формою)
2.    лиття в гіпсові форми (використовується для виробів складної форми та об’ємних (супові чаші, соусники, салатники, оселедниці, овальні блюда, художньо-декоративні вироби тощо):
            - зливним способом (корпус виробів – вази, соусники, чайники,
               чашки, носики чайників);
            - наливним способом (кришки, приставні деталі)
3.    напівсухе пресування (формування виробів в металевих прес-формах під великим тиском з висушеної керамічної маси до 2-3% вологості, з якої одержують порошок, а потім додають пластифікатор; вироби з рельєфом, порожнинами та виступами; можна формувати тарілки більшої міцності та правильної форми, але найчастіше використовують для виготовлення технічної кераміки

Мои статьи | Просмотров: 2763 | Добавил: ТВП | Дата: 02.02.2012 | Комментарии (0)

Видовий асортимент
столових скляних виробів

1.    Посуд для прийняття їжі і напоїв:
2.    Посуд для подачі їжі та напоїв:
3.    Інші скляні вироби:
Видовий асортимент
господарського скляного посуду

Банки господарські,
бочата,
сулії тощо

Видовий асортимент
кухонного скляного посуду


Каструлі,
сковороди,
миски,
чайники,
сотейники,
кавники тощо

Оцінка якості скляних виробів

Приймання скляних побутових товарів проводиться партіями. Партією вважається певна кількість виробів одного найменування, вироблена із скла одного виду і оформлена одним документом про якість, в якому містяться найменування виробу, кількість, відповідність виробів НТД та результати випробувань.
Для цього методом випадкового відбору з різних місць від партії виробів відбирають певну кількість виробів. Відібрані таким чином вироби перевіряють за такими показниками: дефекти зовнішнього вигляду, розмір, маса, місткість, стійкість, якість відпалу, термостійкість. Для перевірки наявності дефектів від партії відбирають 1%, але не менше 10 шт., а кришталевих виробів – така ж кількість кожного сорту. Для визначення відповідності виробів основним розмірам, масі, місткості, стійкості, якості відпалу та іншим показникам відбирають 0,5%, але не менше 10 шт. (для кришталевих виробів – від кожного сорту).
При оцінці якості скляних виробів враховують вимоги нормативно-технічних документів на певні види скляних виробів. Так, наприклад, посуд із натрій-калій силікатного скла повинен відповідати вимогам ГОСТ 26821-86 "Посуда и декоративные изделия из натрий-кальций силикатного стекла. Технические условия”.
Якість виготовлення виробів із кришталю визначається ГОСТ 26822-86 "Посуда и декоративные изделия из хрустальных стекол. Технические условия”.
Загальна кількість допустимих дефектів зовнішнього вигляду в одному дрібному виробі повинна бути не більше 2, середньому – 3, в крупних – 4.
В залежності від якості кришталевого скла, способів виробки і обробки кришталеві вироби  поділяють на 1 та 2-й сорти, крім виробів пресованих без малюнка, які не діляться на сорти.
При оцінюванні якості скляних побутових товарів особлива увага звертається на відповідність виробів установленим нормам до зовнішнього вигляду, розмірів, якості, відпалу та термостійкості.
При перевірці якості скляних виробів необхідно враховувати фактори, що зумовлюють можливість зарахування виробів до того чи іншого сорту чи ступеня придатності. Такими факторами є вид скла, спосіб виробки, вид дефекту, розмір і місцезнаходження дефекту на виробі, розмір виробу, кількість однойменних дефектів на виробі, загальна кількість допустимих дефектів на виробі.
Перед початком проведення оцінювання якості необхідно визначити групу скляних виробів за розміром (за висотою, діаметром, довжиною, повною місткістю), спосіб виробки, а потім, вже, починати оцінювати характер дефектів.
Дефекти зовнішнього вигляду скляних виробів визначаються зовнішнім оглядом неозброєним оком в умовах нормального освітлення на відстані 500-600мм від ока спостерігача. Міцність закріплення декоративних покриттів перевіряють сильним протиранням бавовняною тканиною протягом  30 с.

В скляних виробах можуть виникнути дефекти, які поділяють на групи:
1  група дефектів:    "Дефекти скломаси”
2  група дефектів:    "Дефекти виробки”
3  група дефектів:    "Дефекти обробки”
4 група дефектів:    "Дефекти декорування”



Мои статьи | Просмотров: 5523 | Добавил: ТВП | Дата: 20.01.2012 | Комментарии (0)

Класифікація скляних виробів

За призначенням:
1.    побутовий посуд,
2.    художньо-декоративні вироби (для сервірування столу і для прикрашування інтер’єру),
3.    лампові вироби (лампові резервуари, лампове скло для керосинових ламп плаского та круглого горіння і столові лампи)

За функціональним використанням побутовий посуд ділиться на:
1.    столовий (закусочний та для напоїв),
2.    чайно-кавовий,
3.    господарський (для зберігання рідкиих і сипучих продуктів та для домашнього консервування),
4.    кухонний (для приготування і зберігання їжі).
За хімічним складом скла вироби бувають:
1.    із сортового (простого) скла:
•    вироби з натрій-силікатного скла (віконне скло, склотара, посуд),
•    вироби кальцій – силікатного скла  (високоякісні вироби)
•    вироби з натрій-, калій-, кальцій-силікатного скла з невеликою кількістю домішок оксидів алюмінію та оксидів магнію (масовий).
2.    посуд із кришталю
•    з калієво-свинцевого скла:
o    вироби з свинцевого кришталю (який містить не менш 24% оксиду свинцю),
o    вироби з малосвинцевого кришталю (містить 18% і менш оксиду свинцю),
•    калій-барієвого кришталю (найчастіше називають виробами  із простого кришталю або барієвого кришталю (містить 12% і більш оксидів барію).
3. вироби з інших видів скла:
•    це вироби з алюмоборосилікатного скла (для виготовлення кухонного жаростійкого посуду, які найчастіше мають назву виробів з боросилікатного скла),
•    вироби з ситалового скла (за зовнішніми виглядом нагадують фарфорові вироби та мають властивості жаростійкого скла),
•    вироби з сульфідно-цинкового скла (для імітації каменів-самоцвітів – агату, яшми, авантюрину, опалу та ін.),
•    вироби з оптичного, світлотехнічного, радіаційностійкого, зміцненого, тугоплавкого, хімічно стійкого, люмінесцентного, волокнистого, тарного тощо.


Мои статьи | Просмотров: 6510 | Добавил: ТВП | Дата: 19.01.2012 | Комментарии (0)

Вимоги до якості господарських виробів
з пластичних мас

У виробах з пластмас не припускаються такі дефекти: тріщини, недопресовка, значні сторонні домішки, здуття, раковини, стикові шви і сильні короблення.

Задирки від облою повинні бути добре зачищені і заполіровані, виріб не повинен мати подряпин і щербин.

Крайки виробів повинні бути рівними, гладкими, без гострих граней, тріщин і задирок.

Місця  стикування прес-форм (сліди від рознімних форм) повинні бути добре зачищені.

Вироби, виготовлені механічною обробкою, не повинні мати, крім того, подряпин (рисок) від абразивних матеріалів і сколів, що утворяться при обробці на верстатах (наприклад, при просвічувані отворів у ґудзиках).

До пластмасових виробів харчового і будівельного призначення пред’являються додаткові вимоги.

Вироби харчового призначення повинні бути фізіологічно нешкідливими, а будівельні матеріали з пластмас – безпечними в пожежному відношенні. Тому питання про випуск пластмасових виробів харчового призначення додатково погоджується з органами державної санітарної інспекції Міністерства охорони здоров’я України, а про випуск будівельних матеріалів із пластмас, крім того, - з органами державної санітарної інспекції і державного пожежного нагляду.

Такі вироби широкого застосування, як гребінці, ґудзики, портсигари, мильниці, повинні мати високу тривкість, особливо до удару при падінні.

Футляри для окулярів, портсигари й інші подібні вироби повинні бути достатньо стійкими до стискання їх при носінні у кишенях і сумках.

Більшість виробів із пластмас піддається впливу води і мильного розчину в процесу експлуатації або при митті. Тому до таких виробів пред’являються вимоги стійкості до дії гарячої води і мильних розчинів.

До ґудзиків, пряжок, намист, накидок, виробів із тканин із покриттями тощо пред’являють крім того, вимоги стійкості до різноманітних атмосферних впливів (морозу, сонячних променів та ін.).


Мои статьи | Просмотров: 4824 | Добавил: ТВП | Дата: 05.01.2012 | Комментарии (0)

Класифікація пластичних мас

За складом пластичні маси поділяють:

1.    прості  - складені тільки з полімеру (синтетичної смоли або хімічно видозміненого природного полімеру) з можливим додаванням невеликої кількості барвників і стабілізаторів (до 3%)
2.    складні (композиційні) – складені з полімеру (як зв’язувальної речовини) та зі значної кількості різних речовин –
•    наповнювачі (здрібнені неорганічні й органічні матеріали, наприклад деревна мука, кварцовий пісок, каолін, тальк, дроблені слюда, зчіс бавовни, волокна азбесту, здрібнені обрізки тканин і паперу),
•    пластифікатори (маслоподібні органічні речовини з високою температурою кипіння – це складні ефіри фталевої і фосфорної кислот та низькомолекулярні поліефірні смоли),
•    газоутворювачі (це хімічні сполуки, що розкладаються в процесі формування пластмаси при нагріванні з видаленням газоподібних речовин),  з
•    затверджувачі (це ді- і полі функціональні з’єднання),
•    стабілізатори (інгібітори) (це речовини, що перешкоджають необоротній зміні властивостей синтетичних смол і пластмас під дією тепла, кисню повітря, вологи й інших чинників, тобто уповільнюють процеси старіння),
•    допоміжні добавки (мастильні речовини, які запобігають присипанню відформованого виробу до стінок форми)

За термічними властивостями:
1.    термопластичні (термопласти)– розм’якшуються та плавляться при нагріванні і розчиняються в підхожих розчинниках – поліетилен, поліпропілен, полівінілхлорид, полістирол, поліамідні, полі акрилові та інші пластики.
2.    термореактивні (реактопласти) – не мають властивостей плавкості і розчинності після формування  - пластмаси на основі фенолоальдегідних, аміноальдегідних, поліефірних і деяких інших смол

За природою зв’язувальної речовини:
1.    ПМ на основі синтетичних смол:
         За типами хімічних реакцій
а) ПМ на основі полімеризаційних смол, одержуваних за реакцією полімеризації –  поліолефіни (поліетилен, поліпропілен, поліізобутилен),
вініпласти (пластики на основі полівінілхлориду, полівінілового спирту і полівінілацетату), полістироли (звичайний і удароміцний, спополімери стиролу з іншими мономерами); фторопласти; поліакрилати; поліформальдегід (поліоксиметилен);
б) ПМ на основі поліконденсаційних смол, одержуваних за реакцією поліконденсації –  фенопласти, амінопласти,поліаміди, поліефіри (здебільше поліетилентерефталат і полікарбонат), поліепоксіди поліуретани кремнійорганічні пластмаси
2.    ПМ на основі видозмінених природних полімерів
а) на основі ефірів целюлози та  білкових речовин,
б) на основі нафтових і природних бітумів і асфальтів, кам’яновугільних пеків – менш перспективні

За фізико-механічними властивостями:
1.    жорсткі – фенопласти, амінопласти, полістирол та ін.
2.    напівжорсткі - поліетилен
3.    м’які – полівінілхлорид ний пластикат, поліізобутілен, пінополіуретан

За характером макроструктури:
1.    однорідні (ненаповнені);
2.    неоднорідні (наповнені із наповнювачами) – фенопласти й амінопласти, шаруваті (гетинакс, текстоліт, склотекстоліт) і газонаповнені (пористі) пластмаси

Мои статьи | Просмотров: 3393 | Добавил: ТВП | Дата: 05.01.2012 | Комментарии (0)

1-10 11-18
Поиск
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz